از جمله وسایل محبوب مورد استفاده دانش آموزان در سالهای تحصیل در مدرسه کوله پشتی است اما باید به این مساله نیز توجه داشت که استفاده از کوله پشتیهای غیراستاندارد با نحوه استفاده نادرست از آن با درد و آسیبهای بسیاری مثل کمردرد، شانه درد، تغییر در شیوه صحیح راه رفتن، حتی تغییر در ضربان قلب و… همراه است. نکته مهم دیگر این است که با توجه به این که کودکان در سنین رشد قرار دارند، هر گونه آسیبی میتواند اثر درازمدتی بر سلامتی کمر و شانه همراه داشته باشد. با مطالعه و افزایش اطلاعات خود در ارتباط با موارد زیر، از اختلالات مرتبط با استفاده از کوله پشتی پیشگیری کنید.
۱- میزان مصرف انرژی هنگام استفاده از کوله پشتی نسبت به انواع دیگر کیفها کمتر است و استفاده از آن، آسیب کمتری برای بدن ایجاد میکند، به همین دلیل استفاده از کوله پشتی پیشنهاد میشود.
۲- وزن کوله پشتی نباید بیشتر از ۱۰ درصد وزن بدن باشد مثلا اگر شما ۳۰ کیلوگرم وزن داشته باشید، نباید کوله پشتی سنگین تر از ۳ کیلوگرم را حمل کنید.
۳- جهت حفظ ایمنی در هنگام تردد، از نوارهای شبرنگ روی کوله پشتی استفاده شود.
۴- هنگام خرید کوله پشتی دقت کنید:
الف) کوله پشتیای را انتخاب کنید که سبکتر است.
ب) دارای قسمتهای مختلف برای وسایلتان باشد، به طوری که بتوانید هم از سمت راست و هم از سمت چپ آن به طور مساوی استفاده کنید تا فشار بیشتری به هیچ سمتی از شانه و کمرتان وارد نشود.
ج) بند سینهای و کمری داشته باشد.
د) در قسمتهای مختلف آن (پشت و بندها) از اسفنج استفاده شده باشد.
ه) بندهای شانهای آن پهن باشند.
۵- بندهای کوله پشتی در حدی تنظیم شوند که هنگام حرکت، کوله پشتی بر پشت جا به جا نشود؛ همچنین دقت کنید بندهای شانهای متقارن تنظیم شوند یعنی یکی شل و یکی سفت نباشد.
۶- حتما بندهای سینهای و کمری را ببندید.
۷- استفاده از یک بند کوله پشتی در کوله پشتیهای دوبندی، کوله پشتیهای تک بندی و کوله پشتیهایی با بند نازک، باعث افزایش فشار وارده بر شانهها و ستون مهرهها و ایجاد درد میشود.
۸- بهتر است در چیدمان وسایل در کوله پشتی، اشیاء سنگینتر در قسمت عقب کوله پشتی (نزدیک به پشت)، اشیاء با وزن متوسط در قسمت میانی و اشیاء سبک در جلوی کوله پشتی قرار بگیرند و تا حد امکان از تمام فضای کوله پشتی استفاده شود.
۹- در مواقعی که کوله شما خیلی سنگین است میتوانید بعضی از وسایلتان را از آن خارج کنید و با دست جابهجا کنید.
۱۰- برای حمل کوله پشتی بهتر است ابتدا آن را روی میز قرار داده و سپس روی شانهها قرار دهید.
۱۱- بهتر است به جای استفاده از کتاب و دفتر با جلدهای کلفت و سنگین، از دفاتر با جلدهای کاغذی استفاده کنید.
۱۲- کوله پشتیهای چرخ دار تنها در شرایطی توصیه میشوند که در تمام مسیر رفت و آمد و همچنین محیط مدرسه و خانه نیازی به حمل و نقل دستی آن مثلا از روی پلهها نباشد زیرا این کولهها وزن بالاتری نسبت به کولههای عادی دارند و همچنین چرخ و اسکلت مخصوص دسته در صورت قرار گرفتن روی شانهها به پشت و کمر صدمه وارد میکند.
۱۳- در صورت احساس درد در شانه، گردن، کتف و… احساس سوزش و خارش و گزگز بازو و قرمزی روی شانه حتما این موارد را به والدین و کارشناس بهداشت مدرسه اطلاع دهید.
۱۴- در فاصلههای طولانی به طور مداوم کوله پشتی را حمل نکنید در صورت احساس خستگی، کوله پشتی را درآورید، تعدادی نرمش انجام دهید و سپس دوباره کوله پشتی را به نحو صحیح بپوشید و مسیر خود را ادامه دهید.
راهنمای خرید و استفاده از کوله پشتی مدارس/ کوله پشتی چرخدار نخرید!
محققان دانشگاه اوهایو در یکی از مطالعات اخیرشان به این نتیجه رسیدهاند که اختلالات خوابمیتوانند با نزاعهای زناشویی و مشکلات مختلف در زندگی مشترک مرتبط باشند. آنان در این مطالعه، ۴۳ زوج را مورد بررسی قرار دادند تا متوجه شوند که روابط عاشقانه و احساسی چطور بر سلامتی زوجها تاثیر میگذارند. یافتههای نهایی نشان دادهاند که نزاعهای زناشویی در میان همه این زوجها اتفاق میافتند و این اصلا عجیب نیست، اما نوع کنترل و مدیریت این نزاعها در میان همه زوجها یکسان پیش نمیرود.
درواقع، محققان متوجه شدند که بعضی از زوجها کاملا سازنده و عاقلانه با نزاعها مواجه میشوند، درحالی که بعضی از آنان به مواجهه خشونتآمیز، منفی و مخرب روی میآورند. بهگفته محققان، عاملی که بیشترین و مهمترین تفاوت را بین این دو نوع از زوجها ایجاد میکند، این است که زوجهای ستیزهجو و خشن معمولا بیشتر از زوجهای دیگر با اختلالات خواب مواجه هستند.
دکتر جانیس گلاسر (از اعضای دانشگاه اوهایو و مسئول این مطالعه) میگوید: «وقتی که افراد کمتر از میزان لازم میخوابند، انگار که جهان را با عینکهای تیره و بدبینی نگاه میکنند. اساسا خلقوخوی این افراد ضعیفتر میشود و ترشرویی هم در آنان افزایش مییابد. بنابراین، کمبود خواب واقعا به روابط اجتماعی ازجمله رابطه زناشویی افراد آسیب میرساند».
محققان میگویند که زوجهای مبتلا به کمبود خواب، دارای سطح بالاتری از نشانگرهای التهابی در بدن خودشان هستند و همین مساله میتواند شانس ابتلا به مشکلات مختلف از بیماریهای قلبی گرفته تا چاقی را در آنان افزایش بدهد.
برای اینکه بدانیم کدام ترکیبات غذایی مفید و کدام یک از آنها واقعا مضر هستند، بیش از هر چیزی باید به صدای بدنمان گوش کنیم، نه مجموعهای از قواعد همگانی. این گوش سپردن و توجه کردن به بدن، و جدی گرفن علائمی که از خودش نشان میدهد، هیچ هزینه مالیای برای ما ندارد، اما تجربههای مهمی را برای ما میسازد. در ادامه با بعضی از مهمترین ترکیبات غذایی مشکلساز آشنا میشویم که معمولا افراد زیادی را آزار میدهند و نباید همزمان با هم مصرف شوند. میوه همراه با وعده غذایی یا پس از آن
نمونهها:
توتفرنگی در سالاد
سالاد سالسا یا میوه انبه همراه با ماهی
پای سیب یا انواع توتهای تازه بهعنوان دسر
دلیل ایجاد اختلال:
میوه سریعا از معده عبور میکند و برای هضم شدن به رودهها میرسد. بنابراین، وقتی که میوه را با آن دسته از مواد غذایی ترکیب میکنیم که زمان بیشتری برای هضم لازم دارند (مانند گوشت، غلات سبوسدار و حتی میوههای کمآب مثل موز و آووکادو)، ترکیبات غذایی بهمدت بیشتری در معده باقی میمانند و فرآیند تخمیر را شروع میکنند. محققان میگویند که عملکرد میوهها در قالب ترکیب قندی، چنین اتفاقی را بهوجود میآورد. هضم قندها واقعا بهسادگی پیش نمیرود، چون این ترکیبات غذایی سنگین هستند و به حرارت زیادی برای پردازش نیاز دارند.
به همین دلیل است که باید میوه را بهتنهایی مصرف کرد. علاوه بر این، میوهها (خصوصا میوههای تازه و فصلی) در گروه مواد غذایی کامل و سرشار از انرژی قرار میگیرند. پس ترکیب کردن آنها با پروتئینها و کربوهیدراتها، انرژی خالص و ناب آنها را از بین میبرد.
جایگزین: میوه را ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع وعده غذایی مصرف کنید. وقتی که میوه بهتنهایی و با معده خالی پیش از وعده غذایی خورده میشود، دستگاه گوارشی را برای مواجهه با وعده غذایی آماده میکند. آب موجود در میوهها، دستگاه گوارش را شستوشو میدهند و آن را مرطوب میسازند، فیبرهای میوه هم دستگاه گوارش را تمیز میکنند و آنزیمها نیز، فرآیند شیمیایی هضم را به حالت فعال درمیآورند. به همین دلایل است که مصرف میوه پیش از وعده غذایی، ظرفیت بدن برای جذب بهتر و مطلوبتر مواد مغذی را افزایش میدهد.
پس از پایان وعده غذایی هم حداقل باید ۳ ساعت تا خوردن میوه صبر کنید. البته باز هم بهتر است که بعضی از میوهها مانند انواع ملونها را بهتنهایی مصرف کنید، چون این میوهها حاوی قندها و آنزیمهای زیادی هستند. بنابراین، خوردن میوهه بهتنهایی، اولین گام بزرگ در راه پیشگیری از مشکلات مختلف گوارشی است.
مایعات همراه با وعدههای غذایی
نمونهها:
آب درحین وعده غذایی
آبمیوه همراه با وعده غذایی
چای بلافاصله پس از وعده غذایی
دلیل ایجاد اختلال:
آب در عرض ۱۰ دقیقه از معده عبور میکند. آبمیوه نیز به ۱۵ تا ۳۰ دقیقه برای این عبور نیاز دارد. علاوه بر این، وجود هر مایعی در معده، آنزیمهای ضروری برای هضم پروتئینها، کربوهیدراتها و چربیها را رقیق میکند و کیفیت آنها را کاهش میدهد. همین روند است که مصرف مایعات همراه با وعدههای غذایی را معمولا به مشکلات گوارشی ختم میکند.
جایگزین: اگر میخواهید آب بنوشید، این کار را حداقل ۱۰ دقیقه مانده به وعده غذایی انجام بدهید. پس از پایان وعده غذایی نیز حدود یک ساعت تا نوشیدن مایعات صبر کنید. اگر هم غذای سنگینی خوردهاید، باید این فاصله را به بیشتر از یک ساعت افزایش بدهید.
مطالعات زیادی نشان دادهاند که مصرف منظم قهوه علاوه بر تقویت تمرکز و بالا بردن سطح هوشیاری واقعا میتواند طول عُمر را افزایش بدهد. با اینحال، این واقعیت را هم نمیتوان نادیده گرفت که بعضی از افراد بیش از حد به قهوه اتکا میکنند و مصرف قهوه در زندگی آنها به نوعی اعتیاد تبدیل شده است که پیامدهای منفی و مخربی هم دارد.
با توجه به روند روبهرشد این عادت، دکتر فریدا هاریو (متخصص تغذیه) نکات مهمی را برای داشتن رابطه سالم با قهوه در اختیار ما قرار میدهد. میزان استفاده را بدانید علاقهمندان به قهوه وقتی که احساس خستگی یا کمبود انرژی میکنند، نمیتوانند وسوسه استفاده از قهوه را شکست بدهند. با اینحال، حفظ تعادل در میزان مصرف قهوه واقعا مهم است، چون در غیر این صورت باید منتظر پیامدهای ناخوشایندی باشیم. بسیاری از راهنماهای معتبر میگویند که مصرف ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز مشکلی ندارد، اما ویژگیهای فردی و تحملپذیری کافئین، دو عامل مهمی هستند که نقش تعیینکنندهای ایفا میکنند. زیادهروی در مصرف قهوه میتواند به لرزش دست، اختلال خواب، احساس استرس و حتی اضطراب کاذب منجر شود. صبح را با قهوه خالی شروع نکنید دوستداران قهوه معتقدند که شروع عملکردهای ذهنی در ساعات اولیه صبح بدون مصرف قهوه واقعا غیرممکن است، اما چند ساعت صبر کردن تا نوشیدن قهوه واقعا برای بدن بهتر است.
برخلاف تصور رایج، بهترین زمان برای مصرف قهوه، بلافاصله پس از بیدار شدن نیست، بلکه چند ساعت پس از شروع روز است. این زمانبندی به هورمون کورتیزول در بدن ارتباط دارد که زمان بیدار شدن و شروع حرکتهای بدن را به مغز اطلاع میدهد. وقتی که سریعا پس از بیدار شدن قهوه مینوشید، مانع از ترشح کورتیزول بهمقدار کافی میشوید. درنتیجه بهجای برخوردار شدن از فواید قهوه، ریتم شبانهروزی بدن خودتان را مختل میکنید.
قهوه را با معده خالی مصرف نکنید همه ما میدانیم که مصرف ترکیبات اسیدی با معده خالی میتواند به مشکلات گوارشی منجر شود، اما نمیدانیم که قهوه نیز شامل همین قاعده میشود. نوشیدن قهوه با معده خالی میتواند تولید اسید هیدروکلریک را که برای هضم غذاها استفاده میشود، در بدن افزایش بدهد. تولید بیش از حد این ماده، سطح اسید معده را از محدوده طبیعی پایینتر میآورد و درنتیجه هضم پروتئین را با اختلال مواجه میکند. این مشکل، با نفخ شدید و بیماریهای التهابی روده مرتبط است. معمولا توصیه میشود که افراد مبتلا به زخم معده یا بیماری کرون نیز از قهوه استفاده نکنند، چون ترکیبات قهوه میتوانند معده این بیماران را تحریک کنند و باعث مشکلات ناخوشایند شوند.
آب بیشتری بنوشید درحالی که آب موجود در قهوه میتواند در آبرسانی به بدن نقش داشته باشد، اما کافئین موجود در قهوه کاملا این تاثیر را معکوس میکند. بنابراین، زیادهروی در مصرف قهوه میتواند باعث کمآبی بدن شود. برای جلوگیری از این مشکل، باید میزان نوشیدن آب را در روزهای استفاده از قهوه افزایش بدهید. شبها قهوه مصرف نکنید اگرچه کافئین قهوه، تاثیر چندانی بر عادتهای خواب بعضی از افراد ندارد، اما واقعا میتواند ساعت بدن بسیاری از افراد را مختل کند. بعضی از مطالعات نشان دادهاند که نوشیدن قهوه قبل از خواب شبانه، میتواند ساعت شبانهروزی بدن را حداقل ۴۰ دقیقه به تاخیر بیندازد. شاید این زمان به نظر شما زیاد نباشد، اما در درازمدت با تاثیرات منفی زیادی بر بدن و ذهن همراه میشود.
پاهای ما انسانها در بیشتر ساعات روز درحال فعالیت هستند و به همین دلیل در معرض ابتلا به مشکلات مختلفی قرار میگیرند. بعضی از افراد، در صورت مواجهه با مشکلات رایج پاها، آنها را نادیده میگیرند و بعضی از افراد هم چنین مشکلاتی را بیاهمیت تلقی میکنند. اگر چیز زیادی درباره مشکلات رایج پاها نمیدانید، دکتر دینا گاهیل (متخصص بیماریهای پا) اطلاعات خوبی در این زمینه به شما میدهد.
پینه پا
پینه پا یا Bunion، نوعی برآمدگی استخوانی در انگشت بزرگ پا است که گاهی اوقات هم در انگشت کوچک پا اتفاق میافتد و به آن پینه انگشت خیاطان یا Tailor’s bunion میگویند. نشانه اصلی پینه پا، خم شدن انگشت بزرگ پا به سمت انگشتهای دیگر است. هر فردی ممکن است به پینه پا مبتلا شود، اما علت اصلی آن هنوز مشخص نیست. مطالعات متعددی نشان دادهاند که پینه پا دارای ریشههای ارثی است و شیوع بیشتری هم در میان زنان دارد. البته محققان، این ارتباط را به استفاده از کفشهای نامناسب توسط زنان نیز مرتبط میدانند. نکته جالبتر اینکه پینه پا در میان افرادی که کفش نمیپوشند، ندرتا به چشم میخورد. شیوههای درمانی بدون نیاز به جراحی مانند داروهای ضددرد، استفاده از کفیهای مناسب برای کفش و پدهای مخصوص میتوانند به کاهش درد ناشی از پینه پا کمک کنند.
با اینحال، اگر علائم پینه پا واقعا شدید باشند و شیوههای درمانی رایج نتوانند تغییری ایجاد کنند، پزشک متخصص میتواند شیوههای برپایه جراحی را برای شما در نظر بگیرد. برای پیشگیری از ابتلا به پینه پا، حتما کفشهایی بپوشید که اندازه متناسبی با پاها دارند و فشار اضافی به پاها وارد نمیکنند. در ضمن، پنجه پاها باید فضای مناسبی برای جایگیری و حرکت در کفش داشته باشند. کفشهایی که پنجه تنگ یا پاشنههای بلند دارند، انگشتان پاها را به سمت همدیگر فشار میدهند و درنتیجه شانس ابتلا به پینه پاها را بالا میبرند.
پینه و میخچه
میخچه و پینه(Corns and calluses)، قسمتهای سفتشده، برآمده و ضخیمی از پوست هستند که بهخاطر قرار گرفتن پوست در معرض اصطکاک یا فشار زیاد بهوجود میآیند. این ضایعات معمولا برای پاها اتفاق میافتند و میتواند باعث درد یا ناراحتی موقع راه رفتن شوند. پوشیدن کفشهای تنگ و نامناسب و همچنین استفاده از کفشهای غیراستانداردی که لایههای محافظتی مناسبی ندارند، میتواند شانس ابتلا به میخچه و پینه را افزایش بدهد. فعالیتهای پُرفشار و پُرتکرار مانند دویدن یا پیادهروی طولانی هم میتوانند باعث سایش بیش از حد کف پاها با کفش شوند و درنتیجه این مشکلات را برای پاها بهوجود بیاورند. اگر به میخچه و پینه مبتلا شدید، باید به پزشک مراجعه کنید و این مشکل را نادیده نگیرید.
در ضمن، میخچه و پینه خودبهخود درمان نمیشود، مگر اینکه علت اصلی در شکلگیری اصطکاک را برطرف کنید. درمانهای بدون نسخه نمیتوانند علت ریشهای را برطرف کنند و حتی ممکن است که به پوست اطراف ناحیه مورد نظر هم آسیب برسانند. بنابراین، قبل از هر اقدام خودسرانهای با پزشک مشورت کنید.
در اینترنت یا همان فضای مجازی خودمان، اخبار نه چندان درستی درباره انواع روشهای کاهش وزن وجود دارد. خیلی از این روشها سئوال برانگیز هستند و احتمالا بیشترشان پایه و اساس درست و منبع علمی موثقی ندارند. خوشبختانه، روشهای طبیعی بسیاری در زمینه کاهش وزن و تناسب اندام وجود دارد، که انجام آنها موثر و کارساز بوده است. در ادامه با برخی از این روشهای ساده و طبیعی آشنا خواهیم شد:
مصرف پروتئین را در رژیم غذایی خود قرار دهید زمانی که صحبت از کاهش وزن به میان میآید، پروتئین حرف اول را در مواد خوراکی مغذی میزند. با خوردن پروتئین، بدن برای هضم و سوخت وساز، کالری میسوزاند. بنابراین، یک رژیم غذایی با پروتئین زیاد میتواند سوخت و ساز (متابولیزم) بدن را به ۸۰ تا ۱۰۰ کالری در روز افزایش دهد. داشتن یک رژیم غذایی مملو از پروتئین باعث میشود، شما احساس سیری کنید و اشتها کمتری داشته باشید. حتی خوردن یک صبحانه ساده و اما پر از پروتئین مثل تخممرغ میتواند تاثیر به سزایی در سلامت شما و یا کاهش وزن داشته باشد. از خوردن غذاهای فرآوری شده دوری کنید معمولاً غذاهای فرآوری شده حاوی مقدار زیادی شکر افزوده، انواع چربیها و کالری مضاعف هستند.
علاوه بر اینها، غذاهای فرآوری شده طوری تهیه شدهاند که شما بیشتر از آنها بخورید. در حقیقت مصرف این دسته از غذاها باعث اعتیاد به خوردن بیشتر میشوند. از اسنکهای سالم و غذاهای خانگی استفاده کنید تحقیقات نشان میدهد، غذاهایی که در خانه آماده میشوند، سالمتر هستند و در حقیقت تاثیر بهسزایی در تغییر عادات غذایی شما و در نتیجه کاهش وزن خواهند داشت. استفاده همیشگی از غذاهای سالم خانگی، شانس شما را در خوردن غذاهای ناسالم چه برای خودتان و یا خانوادهتان کمتر خواهد کرد. در هر خانهای میتوان غذاها و یا اسنکهای سالم، طبیعی و سادهای برای مصرف درست کرد. ماست، انواع میوهها، دانهها، هویج و تخممرغ آبپز از جمله این غذاها هستند. مصرف شکر خود را محدود کنید خوردن انواع غذاها با شکر زیاد دلیل اصلی بسیاری از بیماریها در همه دنیا است.
بیماریهایی مثل: مشکلات قلبی، دیابت نوع۲ و سرطان. بهطور میانگین مصرف شکر در آمریکا چیزی نزدیک به ۱۵ قاشق چایخوری در روز است و در اصل این میزان، شکر نهفته در بسیاری از غذاهای فرآوری شده است و در نتیجه شما بدون آگاهی این اندازه شکر مصرف میکنید. از آنجایی که شکر با اسمهای مختلف در بسیاری از ترکیبات نام برده میشود، تشخیص آن مشکل خواهد بود. خلاصه اینکه، کاهش مصرف شکر روش صحیحی در یک رژیم غذایی سالم است. زیاد آب بنوشید این یک حقیقت است که نوشیدن آب به کاهش وزن کمک خواهد کرد. نوشیدن ۰.۵ لیتر آب در یک ساعت، میتواند سوزاندن کالری را ۲۴ تا ۳۰ درصد افزایش دهد. نوشیدن آب، قبل از غذا باعث میشود کالری کمتری مصرف کنید، مخصوصا در افراد میانسال و یا مسن.
اثربخشی بیشتر آب، زمانی است که با نوشیدنیهای پرکالری و شیرین جایگزین شود. بیشتر سبزیجات و میوه بخورید میوهها و سبزیجات بیاندازه سالم هستند و با اینکه حاوی مقدار زیادی آب، مواد مغذی لازم و فیبر هستند، بسیار کم کالری هستند و این خاصیت باعث میشود استفاده از این منابع مغذی در رژیم غذایی ما کارآمد باشد و همزمان کالری کمتری در جهت کاهش وزن مصرف کنیم. +
بشقاب غذای خود را کوچک کنید نتیجه برخی از تحقیقات نشان میدهد، استفاده از یک بشقاب کوچک به عنوان ظرف غذا باعث میشود کمتر غذا بخورید. بشقاب کوچک، دید شما را نسبت به اندازه میزان غذایتان تغییر میدهد. احساس میکنید بشقاب غذایتان همان است و تنها اندازهاش تغییر کرده است. استفاده از بشقاب کوچک سبب میشود میزان غذایی که میخورید کمتر شود و در عین حال احساس کنید غذایی که میخورید به همان میزان سابق است.
بسیاری از دخترخانمها و خانمها از ناراحتیهای دوران قاعدگی رنج میبرند که گاهی میتواند بسیار طاقتفرسا هم باشد. در ادامه این مطلب به راهکارهایی ساده جهت مواجه با این قبیل مشکلات میپردازیم تا تسکین دهنده شما در طول این چالش ۵ روزه و ماهیانه باشد.
گرفتگی عضلات
متاسفانه خیلی از دخترخانمها در طی دوره ماهیانهشان با درد و گرفتگی عضلات بدن مواجه میشوند. به خاطر داشته باشید از مصرف داروهای بدون نسخه که استفاده از آنها میتواند برای بدن اعتیادآور باشد جدا خودداری کنید.
راهکارهای جایگزین:
– استفاده از کیسه آبگرم، تشکچه برقی و یا یک حوله گرم و قرار دادن آن بر روی نواحیای از بدن که درآن احساس درد میکنید، میتواند موثر باشد. – در دوران قاعدگی از انجام فعالیتهای ورزشی سخت خودداری کنید. – میتوانید روز خود را با یک پیادهروی کوتاه و یا ۱۵ دقیقه یوگا آغاز کنید.
– به اندازه کافی استراحت کنید! نکات بهداشتی در دوران قاعدگی در نظر داشته باشید که پاکیزگی و نظافت روزانه در طول این دوره یکی ازمهمترین عوامل برای آرامش شما است .
– از پوشیدن یک لباس زیر تکراری و یا استفاده شده پرهیز کنید.
– لباس زیر خود را به طور مرتب بشویید در هنگام سفر برای راحتی خود لباس اضافه به همراه داشته باشید.
– استفاده از لباسهای نخی که هوا میتواند در آنها به راحتی جریان داشته باشد گزینه مناسبی است.
– قبل از خواب، لباس زیر و پد بهداشتی خود را تعویض کنید.
– برای مواقع مورد نیاز، همیشه یک محلول شستوشوی بهداشتی دست همراه داشته باشید.
حمام کنید
– استفاده از حمام آبگرم میتواند بسیار آرامشبخش و تسکیندهنده باشد، مخصوصاً قبل از خواب.
– از شستن اندام تناسلی با آبداغ خودداری کنید، محیط مرطوب محلی مناسب برای رشد تکثیر انواع باکتریهاست. – بهتر است از آب سرد و جاری برای شستن اندامهای تناسلی استفاده کنید.
– در صورت امکان طی دوران قاعدگی از هیچگونه پودر و یا روغن در نواحی حساس استفاده نکنید. ماساژ درمانی انجام ماساژ بر روی تمامی نواحی بدن باعث گردش بهتر و بیشتر جریان خونتان خواهد شد و در نتیجه شما احساس سبکی و آرامش میکنید. ماساژ میتواند تسکین دهنده سردرد و دردهای دوران قاعدگی، بویژه در نواحی ران، باسن، کمر هم باشد.
خوراکیها و نوشیدنیها
– برای سمزدایی، یک قاشق آبلیمو را با آب گرم و یک قاشق عسل مخلوط کنید و نوش جان کنید.
– به منظور جبران کمآبی و میزان خونی که بدنتان از دست میدهد زیاد آبمیوه بنوشید، انواعچایهای گیاهی و آب تازه مصرف کنید.
– خوردن سبزیجات و میوههای تازه،آنهم به مقدار فراوان را فراموش نکنید.
– در طول روز آب ولرم بنوشید.
– غذاهای گرم بخورید. نکته آخر و مهم اینکه، از پدهای بهداشتی و یکبار مصرف معتبر در بازار استفاده کنید.
آب گوجهفرنگی، یکی از مهمترین ترکیبات غذایی در غذاهای غربی و بسیاری از غذاهای بینالمللی است. این نوشیدنی خوشرنگ، علیرغم اینکه مواد مغذی زیادی دارد، از نظر میزان کالری و چربی واقعا ایدهآل است. آب گوجهفرنگی، مواد مغذی کلیدی و مهمی را برای بدن فراهم میکند که همگی برای عملکرد مطلوب بدن ضروری هستند. حفظ ارزشهای تغذیهای آب گوجهفرنگی سالم و مغذی، از طریق حرارتدهی، له کردن و آهسته جوش آوردن آن شکل میگیرد. برای حفظ ارزشهای تغذیهای گوجهفرنگی، ابتدا آن را در آب میجوشانند تا آنزیمهای کاهنده ویتامین C و دیگر مواد مغذی را در زمان له کردن، غیرفعال کنند. درحالی که فرآیند پختن یا آبگیری، مواد مغذی موجود در بعضی از سبزیها و میوهها را نابود میکند، اما فرآیند حرارتدهی آرام، بعضی از خاصیتهای گوجهفرنگی را هم افزایش میدهد.
لیکوپن موجود در آب گوجهفرنگی هم بهواسطه حرارتدهی و استفاده از روغن در فرآیند تهیه آن، نسبت به گوجهفرنگی خام واقعا بیشتر است. فواید تغذیهای گوجهفرنگی، ذاتا منبع خوبی برای دریافت ویتامین A و C است. با اینحال، آب گوجهفرنگی کنسروشده معمولا غنیشده است و ویتامینهای بیشتری نسبت به نوع خانگی آن دارد. محققان میگویند که هر نصف فنجان از آب گوجهفرنگی، ۱۰ درصد از میزان توصیهشده روزانه به ویتامین C و ۳۵ درصد از نیاز توصیهشده روزانه به ویتامین A را تامین میسازد. این نوشیدنی غنی از مواد مغذی حاوی ویتامینهای B، پتاسیم و فیبر نیز هست.
خاصیتهای آنتیاکسیدانی یکی از مهمترین ویژگیهای انواع نوشیدنیها که میزان فروش آنها را واقعا بیشتر میکند، وجود ترکیبات آنتیاکسیدانی در آنها است. آب گوجهفرنگی بهطور خاص، مقدار زیادی از لیکوپن و بتاکاروتن دارد. دقیقا همین لیکوپن است که رنگ قرمز و تیره گوجهفرنگی را بهوجود میآورد و با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و بعضی از سرطانها ارتباط دارد. این آنتیاکسیدان قدرتمند و انواع مواد مغذی گیاهی دیگر، از بدن انسانها در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکنند و درنتیجه مانع از آسیبدیدگیهای سلولی میشوند.
یکی از مطالعات آکادمی نورولوژی آمریکا نشان میدهد که غلظت بالای لیکوپن در گوجهفرنگی و انواع محصولات تهیهشده از گوجهفرنگی، خطر بروز سکته مغزی و سکته مغزی ایسکمیک را در مردان بهطور قابل توجهی کاهش میدهد. ملاحظات مهم با اینکه آب گوجهفرنگی واقعا دارای فواید مختلفی برای سلامتی انسانها است، اما نقطه ضعف خاصی دارد: سدیم. البته تردیدی نیست که سدیم برای عملکرد عصبی و تنظیم فشار خون لازم است، اما دریافت بیش از حد آن میتواند بهراحتی باعث مشکلات مختلف ازجمله فشار خون بالا و ابتلا به بیماریهای قلبی شود.
بنابراین، همواره آب گوجهفرنگی کنسروشده را از میان انواع کمسدیم انتخاب کنید. طبیعی و ۱۰۰ درصد بودن آب گوجهفرنگی کنسروشده نیز از نظر فواید این محصول واقعا مهم است. اگر به این محصولات دسترسی ندارید، بهتر است که خودتان آب گوجهفرنگی را در خانه تهیه و مصرف کنید.
دکتر گَری هیتینگ (متخصص بیناییسنجی) میگوید که همه افراد دارای چشمهای «قهوهای» هستند، حتی اگر در ظاهر اینطور به نظر نرسد. بهگفته او، تمامی مساله به ملانین برمیگردد. احتمالا میدانید که ملانین، رنگ پوست و موهای ما را تعیین میکند، اما سلولهای بسیار کوچک ملانین که ملانوسیت نام دارند، در عنبیه چشمها نیز یافت میشوند. این متخصص در گفتوگو با CNN گفته است: «همه افراد دارای ملانین در عنبیه چشم خودشان هستند و دقیقا میزان همین ملانین، رنگ چشمهای آنان را تعیین میکند».
بهگفته دکتر هیتینگ، ملانین فقط و فقط دارای یک رنگ است و آن هم رنگ قهوهای است. هرچه ملانوسیتها در عنبیه چشم بیشتر باشند، رنگ چشمها نیز تیرهتر میشود. نور نیز یکی از عاملهای موثر بهشمار میرود. درواقع ملانین، نور را جذب میکند و درنتیجه هرچه ملانین کمتری در عنبیه چشمها باشد، نور کمتری هم به آنها جذب خواهد شد. پس افراد دارای چشمهای قهوهای، ملانین بیشتری در چشمهایشان دارند و نور کمتری را جذب میکنند. نقطه مخالف این نظریه هم برای افراد چشمآبی صحت دارد. افرادی که ملانوسیتهای کمتری در چشمها دارند، نمیتوانند نور کافی را جذب کنند و درنتیجه نور بیشتری را از چشم خودشان بازتاب میدهند.
در این پدید که انکسار نور (scattering) نام دارد، نور دچار انکسار میشود و با طول موجهای کوتاهتر بازتاب پیدا میکند. نکته جالب این است که در طیفهای رنگبندی، طول موجهای کوتاهتر با رنگ آبی مطابقت دارند. افراد دارای چشمهای سبز یا فندقی، از نظر میزان ملانین در سطح میانه قرار دارند. یعنی میزان ملانوسیتها در چشمهای آنان نه خیلی زیاد و نه خیلی کم است. این افراد معمولا از دیگران میشنوند که آیا رنگ چشمهایشان را تغییر دادهاند یا از لنز استفاده کردهاند؟ با اینحال، دلیل تغییر رنگ در چشمهای آنان، این است که رنگ طبیعی چشمهایشان به نور محیط بیشتر واکنش نشان میدهد.
این نظریه میتواند توضیح بدهد که چرا چشمهای بعضی از نوزادان پس از تولد آبی به نظر میرسند ولی پس از مدتی تیره و تیرهتر میشوند. درواقع، همزمان با رشد و تکامل نوزاد، ملانین بیشتری هم در عنبیه چشمهای آنها جمع میشود. به همین دلیل است که بعضی از والدین چشمتیره، نوزادانی به دنیا میآورند که چشمهای روشنی دارند.
سرکه سیب، یکی از بهترین محصولات برای تقویت سلامتی پوست و افزایش زیبایی آن است. درواقع، میتوان از سرکه سیب بهعنوان درمان خانگی برای بیماریها و مشکلات پوستی مختلف مانند پسوریازیس، آکنه و… استفاده کرد. اگر میخواهید سرکه سیب را به برنامه روزانه خودتان اضافه کنید، از شیوههای زیر کمک بگیرید. نوشیدن سرکه سیب برای داشتن پوست خوب با توجه به وجود انواع مواد مغذی در سرکه سیب (مانند ویتامین C، A، B۱، B۶، پتاسیم و آهن)، مصرف این سرکه میتواند به بهبودی علائم پسوریازیس کمک کند. درواقع، نوشیدن سرکه سیب رقیقشده میتواند در تقویت سلامتی و نرمی پوست بعضی از افراد مبتلا به پسوریازیس موثر باشد.
برای این کار باید روزانه یک قاشق غذاخوری از سرکه را درون ۲۴۰ میلیلیتر آب بریزید و بنوشید. تقویت درخشندگی تارهای مو سرکه سیب، موهای شما را نرمتر و درخشندهتر میکند، چون ذرات باقیمانده از شامپوها را بهخوبی از تارهای مو جدا میسازد. شما میتوانید یکدوم تا یک فنجان از سرکه سیب را با توجه به اندازه موهایتان برای این کار انتخاب کنید و بعد روی موها بریزید. در این حالت باید از انگشتان دست برای ماساژ موها کمک بگیرید و بعد کلاه مخصوص را به مدت ۱۰ دقیقه روی سرتان بگذارید.
پس از این مدت، موها را آبکشی کنید و با شامپو بشویید. مقابله با بوی بد دهان از آنجایی که سرکه سیب ذاتا اسیدی است و املاح زیادی دارد، بهعنوان نوعی عامل ضدباکتریایی طبیعی عمل میکند و درنتیجه با بوی بد دهان مقابله میکند. شما میتوانید یکدوم قاشق غذاخوری از سرکه سیب را با یک قاشق غذاخوری از جوش شیرین ترکیب کنید و خمیر خانگی برای تمیز کردن دندانها بسازید. این خمیر، توانایی پاکسازی لکههای سطحی را هم دارد. بهعلاوه، میتوانید از این ترکیب بهعنوان دهانشویه روزانه استفاده کنید. از بین بردن جوشها موقع خواب قبل از اینکه شبها به رخت خواب بروید، مقداری سرکه سیب خام به جوشهای روی صورتتان بزنید.
این ترفند واقعا موثر است و سرعت التیامبخش زیادی دارد. اسید مالیک موجود در سرکه سیب، خصلت ضدباکتریایی به آن میدهد و اسیدهای آمینهای که دارد هم تعادل آب مورد نیاز در پوست را حفظ میکند و درنتیجه التهاب را تسکین میبخشد. درمان پسوریازیس اگر از پچهای پوستی ناشی از پسوریازیس رنج میبرید، سرکه سیب میتواند به کاهش التهاب و مشکلات شما کمک کند. بعضی از متخصصان پوست به مراجعهکنندگان خودشان، استفاده از سرکه سیب را بهعنوان تونر توصیه میکنند. شما میتوانید سرکه سیب را مستقیما روی لکههای خشک روی پوست بریزید و از پنبه یا اسفنج نرم برای این کار کمک بگیرید. اگر پوست دستها یا پاهای شما بهمقدار زیادی دچار مشکل شده است، میتوانید آنها را درون ظرفهای بزرگ پُر از سرکه سیب فرو ببرید.
از بین بردن قارچ انگشتان پا سرکه سیب میتواند یکی از درمانهای طبیعی و دارای اثربخشی زیادی برای درمان قارچ انگشتان پا باشد. شما میتوانید انگشت مورد نظر را درون سرکه سیب قرار بدهید و بگذارید برای چند دقیقه در آن حالت باقی بماند. سرکه سیب، با توجه به خصلت اسیدیاش، فضای نامناسبی برای رشد قارچها فراهم میکند و به پوست اطراف ناحیه آسیبدیده و ناخنها دیگر هم آسیب نمیرساند. تسکین خارش سر یکی از فواید خاص سرکه سیب، درمان شوره سر و خارش پوست سر است. البته تحریک فولیکولهای مو برای رشد موهای سالمتر را هم باید در نظر گرفت. سرکه سیب حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسیل است که عمل لایهبرداری را برای لایههای بالایی پوست انجام میدهد و لایههای زیرین پوست را هم نرم میکند. البته اگر پوست سر دچار شکستگی یا خونریزی باشد، اصلا نباید از سرکه سیب برای این ناحیه از بدن استفاده کنید.
تسکین درد ناشی از زونا استعمال بیرونی سرکه سیب، جریان خون را در پوست تقویت میکند، میتواند از فعالیت باکتریها جلوگیری کند و سطح pH را هم تنظیم کند. همه این ویژگیها در کنار هم، سرکه سیب را به یکی از بهترین گزینهها برای تسکین التهابهای پوستی در بیماریهایی مانند زونا تبدیل میکند. شما میتوانید یک فنجان سرکه سیب را در وان حمام بریزید و ۱۰ دقیقه درون آن دراز بکشید.